30-12-09

2009 EEN BEWOGEN JAAR.

Het jaar 2009 is voor ons een heel bewogen jaar geworden. In Febr. begon het me de dekking van Fjerla die gelukkig goed verliep. Nu was het afwachten of ze drachtig was. In maart kregen we door middel van een echo de bevestiging Fjerla ging puppy's krijgen.Op 19 april mijn verjaardag schonk ze het leven aan 9 puppy's.Een gebeurtenis die op mijn netvlies staaat gebrand.De volgende twee maanden, waren druk maar vooral heel leuk.Voor 7 van onze pups vonden we fanastische baasjes ons geluk kon niet op.Twee teefjes bleven bij ons niet gepland maar we hebben er nog geen moment spijt van gehad.

FJERLA EN HAAR PUPS 173

De zomermaanden was puur genieten van alle verhalen over onze puppy's.Doordat de JOHO-dag in Belgie werd afgelast, moesten we tot Okt. wachten voordat we voor de eerste keer met onze puppy's konden showen.Heen en weer geslingerd door de veschillende reacties op de puppy's, gingen we voor een mening van de keurmeester naar de Kampioensclubmatch.Wie had kunnen denken dat we met de beste pup naar huis zouden gaan.Ook de twee andere pups brachten het er goed vanaf met twee 2e plaatsen.

Iska3

 

Inmiddels kregen we ook weleens mailtjes met daarin de grote hulpvraag, Wat Moet Ik Doen? Maar na een telefoontje en een goed gesprek was dat ook weer opgelost. Totdat we op 14 nov. om 19.30 u. een telefoontje kregen het vrouwtje van Ian lag in het ziekenhuis.We hebben direct Ian opgevangen wat eigenlijk tijdelijk was is door de gezondheid van het vrouwtje een permanente opvang geworden.We kregen nog een hulproep ditmaal voor Ivy, ze was aan het puberen en hoe moest het nu verder.Na een goed gesprek en een waslijst met tips waren ze ook hier gerustgesteld.Al gauw kwam het mailtje dat het veel beter ging. 6 Dec was een dag om niet gauw te vergeten, we gingen met de hele pyr familie op show naar den-bosch.Onze pups maar ook Fjerla gingen met de prijzen aan de haal.Met als klap op de vuurpijl een 2e plaats in de nakomelingeklasse.

06-12-2009-Den-Bosch-Pict074

Het gaat goed we gaan fijn de feestdagen tegemoet.Als donderslag bij heldere hemel krijgen we 24 dec. om 12.38 uur een mail Ivy moet weg het is niet meer te doen.Gelijk beginnen alle raderen te draaien en probeer ik contact met de eigenaars te krijgen.Wat ik ook probeer ik krijg ze niet te pakken.Tussendoor bellen andere pupeigenaars voor een gezellige babbel.Wat voor afleiding zorgt want inmiddels loop je tegen de muren op.Eindelijk pakken ze de telefoon op, Het was niet meer te doen en of ik niet iemand weet voor Ivy, zoniet dan zette ze haar op marktplaats.Ik had al een adres voor haar maar ze wilde geld zien, ondanks alle gemaakte afspraken bij de verkoop, er moest geld op tafel komen.Ad heeft dat geregeld want ik zat er helemaal doorheen.Er werd afgesproken dat wij haar 26 dec. kwamen halen, niet wetende wat we zouden aantreffen. Alleen Ad had er een heel slecht gevoel bij.Ik wist niet wat ik zag toen we daar binnenstapten, een heel klein bang hondje, en dan die verhalen hoe goed ze waren geweest voor Ivy.Thuis aangekomen met Ivy werd ons pas echt duidelijk in wat voor omstandigheden Ivy 6mnd had geleefd.Ze is niet meer dan een skelet met een velletje er overheen.Bij elke aanraking krimpt ze ineen.We hebben haar gewogen 25 kg weegt ze maar. Al die tijd zonder liefde, geborgenheid en vrolijkheid.Na even in noodopvang gezeten te hebben is Ivy nu bij ons. Maar eens te meer blijkt nu dat ze ernstige schade heeft opgelopen. Ze weet echt niet om te gaan met andere honden, spelen met haar zussen kent ze niet. Maar Iska en Belle geven niet op en uit eindelijk begint ze te spelen. Bij iedere onverwachte beweging krimpt ze in een, alles maar dan ook echt alles is eng voor haar. Om haar op deze leeftijd helemaal opnieuw te socialiseren gaat enorm veel tijd inzitten. Wij zijn op een punt gekomen dat wij niet verder met haar komen gewoon omdat wij niet de tijd hebben om 1 op 1 met haar te werken. Er komt maar 1 gezin bij mij op nu die haar kan geven wat Ivy nodig heeft. De familie Dekker uit Assen, zij hebben haar broer Izar al en zijn vanaf het eerste moment dat zij bij ons kwamen ook helemaal weg van kleine Ivy. Na goed overleg en goede afspraken gemaakt te hebben en na gesteriliseerd te zijn verhuisd Ivy begin sept. 2010 naar Assen. Daar begint haar rehabilitatie pas echt, en met veel geduld en doorzettingsvermogen hebben zij het voor elkaar gekregen om  Ivy een zo normaal mogelijk leven te geven. Toch zijn er nog momenten dat je kan zien wat zij allemaal heeft meegemaakt in het eerste halfjaar bij haar eerste eigenaren in .. Als ik dit schrijf is het 18-01-2014

IMG_9904

Onze kerst stond in het teken van Ivy, wat hadden we verkeerd gedaan, dit verdiend ze niet, wat hebben we gemist vragen vragen en nog eens vragen. Maar mensen die geloven in hun eigen verhaal daar prik je niet doorheen.Onbegrijpelijk dat mensen die op dat moment voor hun andere dieren zoals wasberen, papagaaien en chihuahua´s zo goed zijn dat ze Ivy zo hebben behandeld. Inmiddels handelen ze in chihuahua´s die zij zelf fokken of uit oost-europa halen, door dit verhaal van Ivy loopt hun handel gevaar dus proberen ze uit alle macht het verhaal verwijderd te krijgen. Niets maar dan ook niets gaat deze mensen te ver. Ze willen niet met naam vermeld worden, ex- eigenaars van Ivy.Maar ondanks dat ik door hun met de dood ben bedreigd zal ik dit verhaal laten staan, wat zij Ivy hebben aan gedaan is onvergeeflijk.

I-nest

Gelukkig hebben Dino, Izar, Igor, Iggy en Ingo hele lieve toegewijde baasjes. Ivy heeft nu ook haar gouden mandje gevonden Andre, Rita, Juanitha en broer Izar. Ian is na 4 mnd terug naar zijn baasjes gegaan, Iska en Belle zijn nog steeds bij mama Fjerla die iedere dag geniet van haar kindjes.........................  Wij willen iedereen een gelukkig en liefdevol 2010 toe wensen                                     . Ad en Liesbeth.

 

Dit verhaal is op 18-01-2014 ge-update.

Commentaren

Gelukkig nieuwjaar Om heel andere redenen wensen ook wij van harte een gelukkig en gezond 2010 voor iedereen en alle honden op de wereld.
Soms gaat het niet goed in een opgroeiend hondenleventje maar als we er alles aan doen wat we kunnen doen dan komt het gelukkig meestal wel goed.

Groetjes,
Hans, Maud en Noor

Gepost door: Maud | 30-12-09

2009 ik en mijn baasjes hopen dat er nu geen vervelende dingen meer gebeuren binnen onze honden familie en wensen dan ook iedereen een goed en veilig 2010 toe.

Gepost door: izar | 31-12-09

Gelukkig Nieuwjaar ! Hoi, mijn baasje heeft momenteel niet veel tijd want hij moet dezer dagen heel wat (nachten) werken. Maar in naam van de baasjes wil ik aan de ganse Pyrneeërfamilie een gelukkig en voorspoedig jaar 2010 wensen en ik duim nu al voor een geslaagd
seizoen in de botten-kwekerijen. Daarnaast denken we ook veel aan Ivy en hopen echt dat het nu verder goed gaat met haar.
Groetjes, Igor (en Boris), Lieve en Piet

Gepost door: Igor | 31-12-09

Ik wens jullie een mooi eindejaar toe en het allerbeste voor 2010.
Leen en een dikke poot van Poesie en Sloeberken

Gepost door: Leen | 31-12-09

Beste wensen voor een heel gelukkig nieuwjaar! Hopelijk gaat het goed nu met Ivy!

Gepost door: Anne | 01-01-10

Hai Anne,
Kun je mij eens mailen?

Gepost door: liesbeth | 01-01-10

Gelukkig Nieuwjaar! Hallo Liesbeth en Ad,

Zal moeilijk zijn 2009 te overtreffen met die ervaring van een 1e nestje krijgen! De negatieve dingen vergeten maar snel. Heel veel liefs, gezondheid en geluk van Aad, Marina en C6, kennel MacThree

Gepost door: MACTHREE | 04-01-10

wat zijn dat voor mensen hun willen mijn chihuahua kopen
ik hoor graag van u

Gepost door: carmen | 16-05-13

als je wil weten wat voor mensen dit zijn bel me maar even verhaal is te ernstig en lang om te typen 011-812978

Gepost door: liesbeth | 18-05-13

Hallo allemaal,

Mijn naam is Melanie en ik kwam via googel op jullie blog terecht.
Ook ik ben de slachtoffer geworden. Het begon allemaal namelijk zo, ik ben een trotse eigenaar van een hele lieve chihuahua ( sofphi ) tijdens een bezoekje naar mijn ouders kwam ik hun tegen bij een tankstation. Ik was sophi aan het uitlaten en zij spraken mij aan. Op het eerste gezicht leken het hele leuke spontane mensen maar schijn bedriegt!!! zij vertelde mij dat ze fokkers van chihuahua's waren en dat ze toevallig een nestje beschikbaar hadden, wij raakte aan de praat en van het een kwam het ander en we maakte een afspraak om naar de puppies te komen kijken.

Om een lang verhaal kort te maken wij hadden besloten een een pup van hun te kopen voor 1250,- Dat hadden wij nooit moeten doen!!!!!
Gucci heeft het helaas maar 1 week uitgehouden en naar vele opnames en honderden euro's ( 932,64 ) aan dierenarts kosten hebben wij op advies van de dierenarts hem laten inslapen. Zijn kleine lichaampje was op, hij trok het niet meer van de pijn we zijn er echt helemaal kapot van!! wij missen hem elke dag!! hoe konden wij zo stom zijn om van hun een puppy te kopen. wij hebben alleen ellende en verdriet gehad.

pas op voor hun!!!!! het zijn vieze gore vuile broodfokkers!!!!!
Zij verkopen zieke puppies uit Hongarije !!!! Zij moeten gestopt worden anders maken zij meer slachtoffers!!!!!

Gepost door: melanie | 13-11-13

Melanie wil je even contact met mij opnemen via mail bellen kan ook 0032-11812978

Gepost door: liesbeth | 14-11-13

De commentaren zijn gesloten.